Λογότυπο Eταιρίας

    

GR / EN / RU / DE / FR / 中文

Σχετικά με εμάς

 

Το Μονοπάτι είναι μία εταιρεία 168 ελαιοπαραγωγών με 5.200 στρέμματα και 93.000 ελαιόδεντρα Κορωνέικης ποικιλίας ημιορεινών και ορεινών ελαιώνων, που βρίσκονται πάνω σε ηλιόλουστες πλαγιές περικυκλωμένες από πεύκα, κουμαριές, σκίνα και μύρτα στην περιοχή Γεράκι-Ήλιδας της Πελοποννήσου.

Η εταιρεία μας ιδρύθηκε το 2013 και πήρε το όνομα «Μονοπάτι» ακολουθώντας το αρχαίο μονοπάτι της ιστορίας. Στην αρχαία Ελλάδα, δύο ημέρες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, υπήρχε η παράδοση μιας πορείας από την αρχαία ‘Ήλιδα προς την αρχαία Ολυμπία. Στο μέσο του μονοπατιού προς την αρχαία Ολυμπία όπου και διανυκτέρευαν, είναι οι παρυφές της περιοχής των ελαιώνων μας. Η πορεία αυτή ακολουθούσε ένα μονοπάτι 54 χιλιομέτρων, και συμμετείχαν όλοι: αθλητές, κριτές, ιέρειες, ελλανοδίκες και συγγενείς όλων αυτών.

Έτσι, ακολουθώντας το Μονοπάτι μας και με αγάπη για το ελαιόλαδο, τον τόπο και την ιστορία μας, δημιουργήσαμε το «Μονάκριβο». Ένα ελαιόλαδο που μας κάνει να νιώθουμε περήφανοι. Που μας συνδέει με το παρελθόν, με τις ρίζες μας που φτάνουν μέχρι την αρχαιότητα.


http://www.monopati.oliveoil-po.com/

https://monopati.agrifoodwest.gr/

 

 

ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014